Stressi = hedelmättömyys?

Luin tämän artikkelin stressistä ja hedelmättömyydestä, sekä niiden yhteydestä. Lapsettomuus aiheuttaa stressiä ja masennusta, mutta voiko stressi myös aiheuttaa lapsettomuutta? Tästä ei ole täysin varmaa tutkimustulosta, mutta stressin lievitys lisää jo itsessään niin paljon elämänlaatua, että ei siitä voi haittaakaan olla.

Joten! Seuraava etappi on lievittää stressiä.

Yleltä löytyi sitten taas artikkeli stressin lievitämiseen. Tässä on jo aika paljon tavaraa, joten napataan sieltä nyt edes pari nyt näin alkuun:

"10 minuutin mittainen kävelylenkki."

Tämä kuulosti järkevältä. Olen itsekin huomannut omassa kropassa, että luonnossa liikkuminen helpottaa oloa fyysisesti ja henkisesti. Tuo 10 minuuttia päivässä on niin vähän, että sen lisääminen ei pitäisi olla ongelma. Se on asenteesta kiinni!

"Kuuntele musiikkia. Tee käsitöitä."

Olen harrastanut virkkausta koko pienen ikäni. Se on tosiaan kyllä aika kivasti aivoja nollaavaa toimintaa. Samoin kuin värityskirjat! Olen ostanut useammankin aikuisten värityskirjan ja myös niiden kanssa pakertaminen on vähän samantyylistä kuin käsitöiden teko. Musiikin kuuntelu menee mukavasti siihen käsitöiden/värityskirjojen lomaan.

"Hengitä syvään."

Olen pitänyt vähän sellaisena hömpötyksenä tällaisia syvähengitysharjoituksia, mutta kaipa tätäkin voisi kokeilla. Ei sitä voi tietää toimiiko se, ennen kuin sitä testaa!