Toka neuvolakäynti vko 14

Tänään oli toinen neuvolakäynti. Jännää! Näin pitkälle ei olla aikaisemmilla kerroilla päästy. Neuvolassa katsottiin läpi aiemman labrakokeen tulokset (ei mitään omituista siellä), kuunneltiin sydänääniä ja juteltiin.

Kun oli sydänäänien vuoro, neuvolatäti oli ihana, kun hän sanoi "Älkää sitten säikähtäkö, tässä voi mennä hetki, ennen kuin ne saadaan kuulumaan" ja sitten saman tien kun hän löpsäytti sen sondin mun mahan päälle, niin siellähän ne oli. Hyvin kuuluivat ja tasainen jyskytys oli. Kaikki siis hyvin sielläkin.

Paino oli hieman noussut, mutta ei mitenkään oudosti. Aika maltillista ollut. Juteltiin miten on mennyt ja millainen on olo. Onko on ollut tunteiden ailahtelua hormonien takia? Omasta mielestäni olen ollut aika positiivisella mielellä, yllättävänkin, ottaen huomioon miten rankkaa tämä pahoinvointi on ollut.

Niin ja se pahoinvointi... Ehkä se alkaa jo hieman helpottaa. Ainakin pystyn käyttämään jo taas housuja. Aiemmin housut painoivat mahaa huonolla tavalla ja eivät tuntuneet lainkaan kivoilta... Muutenkin kurkussa ei tunnu jatkuvasti sellaista painavaa tunnetta. Välillä tuntuu, jos viimeisestä ateriasta on vierähtänyt aikaa, mutta pikkuhiljaa... Kyllä se tästä.

Aloin eilen suunnitella raskausajasta kuvakirjaa. Siihen tulisi sekä kuvia että tekstiä odotusajalta. En ihan joka kuukaudesta ajatellut kertoa erikseen, vaan summaroisin tärkeimpiä juttuja ja tapahtumia kolmen kuukauden välein. Noh, tämä on ainakin se suunnitelma. Suunnitelmat voi muuttua. Voihan olla, että kun tämä raskaus etenee, tuleekin uusia ideoita ja kirja vähän paisuu.

Sitten seuraavana on lääkäriaika ja sen jälkeen toinen ultra joulukuussa. Silloin näkyy jo pikkuisen sukupuoli. En malta odottaa!