Ultra vko 12

Raskausviikko 12 meneillään ja tänään oli ultraäänitutkimus.

Hieman jännitti etukäteen, sen verta huonoja kokemuksia ollut. Kaksi kertaa tullut jo aiemmin käytyä, viimeisin noin vuosi sitten, eikä kummallakaan kerralla sieltä tullut kuin huonoja uutisia. On ollut vaikea asennoitua siihen, että olen oikeasti raskaana. Siitäkin huolimatta, että käytiin siellä varhaisultrassa. Mietin vain, että ehkä se oli vain ilmavaiva tai jotain vastaavaa, eikä mikään sydän, mikä siellä välkkyi. Ehkä se sittenkin on vain tuulimuna.

Mutta. Tänään näkyi kuvissa jotain ihan muuta. Näkyi pää. Kroppa. Jalat, kädet. Onko tuo pieni korvalehti? Ja tuossa nenä?

Siellä ihan oikeasti on jotain. Jotain elämää. Tätä on vaikea sisäistää. Menee varmaan hetki, ennen kuin tajuan tämän.

Olen niin onnellinen, etten ole ollut pahoinvoiva turhan takia.

Niin, ja pahoinvointi... Se ei ole siis helpottanut vieläkään. Viikossa tulee oksennettua 1 - 2 kertaa, vähintään. Läheltäpiti tilanteita on vielä useammin. Pystyasento tuntuu pahalta. Istuminenkin alkaa pidemmän päälle tuntumaan huonolta. Myös hajut voivat aiheuttaa oksennuskohtauksen ja sitä ei helpota se, että haistan nyt herkemmin asioita kuin aiemmin. Suljetussa kaapissa olevat tuoksukynttilät haisevat nenääni vielä metrienkin päästä. Uudet housut piti laittaa pesuun ennen käyttöä, koska ne haisivat nenääni inhottavilta. Huoh.

Huonovointisuuden pitäisi helpottaa viimeistään vko:lla 14. Katsellaan jos se pitäisi paikkansa...